De drie verzetskranten die tijdens de crisis in circulatie gingen geanalyseerd

Terwijl het coronaregime het land op slot houdt worden er wekelijks verzetskranten ongevraagd de brievenbussen ingeduwd. Met name (De Andere KrantCOVID-1984Gezond Verstand en Eyeopener. En dan is de FvD-krant nog niet eens genoemd. Wat staat er in?

De Andere Krant

De Andere Krant was de eerste die door het hele land verspreid werd, na de eerste vier maanden van de intelligente lockdown. Het is een initiatief van KnowledgeMatters, een stichting waar vrij weinig van bekend is behalve dat hun website, https://knowledgematters.eu/, nodig aan vervanging toe is. De corona-editie van het complotblad is in juli gemaakt waarna het in die tijd ook de deurmat van menig Nederlander besmeurde. Het staat bol van onaannemelijke complottheorieën zonder hard bewijs en er wordt doodleuk beweerd dat er een globalistische machtsgreep gaande is, iets waar Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie het mee eens zou zijn als hem die vraag werd gesteld. De naam stamt af van het veel gedeelde dystopische roman ‘1984’ van George Orwell, bij het publiek bekend als de auteur van Animal Farm, waarin een visie wordt gegeven over hoe het Westen er in dat jaar uit zou zien, namelijk totalitair. Volgens de krant vertoont de wereld van nu parallellen met dat werk. Ze ontkennen het bestaan van besmettelijke patiënten met asymptotische klachten (wat overigens uit onderzoek haast niet voorkomt), en beweren wederom zonder bewijs dat 40 tot 60% van de mensen er al bestand tegen is. Daarnaast delen ze het onbewezen geneesmiddel HCQ als coronamiddel (in combinatie met antibioticum azitromycine en zink). De Huisartsengenootschap geeft daar een negatief advies over, twee maanden na de uitgave van dit blad. Ook filantroop Bill Gates wordt gebruikt als doelwit; ze zetten vraagtekens bij het feit dat Nederland, samen met Frankrijk, Duitsland en Italië de handen ineensloeg en vorig jaar voor honderden miljoen euro’s vaccins opkochten. Daarnaast wordt de gift aan het WHO ter bestrijding van de coronacrisis (50 miljoen) bekritiseerd. ‘Wat als dat geld besteed werd aan de uitbreiding van het aantal IC-bedden …?’ Een ic-bed kost jaarlijks meer dan een kwart miljoen, ook een intensivistenopleiding duurt langer dan de pandemie duurt. Het (volgens hen volstrekt, overbodige) vaccin waar Nederland destijds in investeerde, nu bekend als het AZ-vaccin (Oxford-vaccin), bleek uiterst effectief te zijn en zal dit jaar bij een groot deel van de bevolking gezet worden, zolang de voorraad strekt. De krant bevat verder grappige comics waar de spot wordt gedreven met de vijand waartegen ze vechten. Al met al promoot het vooral complotten, aannames en angst dat corona de wereld met voorbedachtenrade is ingebracht om zo een totale verandering aan de maatschappij teweeg te kunnen brengen. Na deze editie staat de teller nu op 11 edities en er zullen ongetwijfeld meer gaan volgen.

Gezond Verstand

De tweede krant die door de samenleving als een virus waart, was Gezond Verstand. Dat blad heeft allianties met het eerder bestudeerde blad in dit stuk, omdat emeritus hoogleraar Karel van Wolferenhen hielp met zoal de bezorging, door het te financieren. Van Wolferen, die vroeger bij de NRC verslaggever was, is de laatste tijd steeds verder in de fabeltjesfuik verzuild geraakt. Net als De Andere Krantis de inhoud grotendeels hetzelfde; het gaat uit van een schijnpandemie (plandemie in de complotvocabulaire) tegen een onschuldig griepvirus en het is al meer dan een miljoen keer uitgegeven. Ze delen het door complotdenkers wijdverspreid idee dat de Build Back Better-programma van de World Economic Forum er zonder twijfel gaat komen, waarvoor het slot van de samenleving achter de grendel is gezet. Eerlijk is eerlijk: een deel ervan is ook uiteindelijk waar gebleken, maar dat is niet te danken aan die elitegroep met een welgemeend goedbedoeld voorstel, namelijk dat ze de weeffouten in de samenlevingen willen oplossen, maar eerder aan de politiek. Ook werden indertijd zulke plannen nooit als complot weggezet, omdat er juist veel over gefilosofeerd werd, door onder andere politici zelf. ‘Inmiddels is duidelijk geworden dat het om niet veel meer gaat dat een seizoensgriep,’ schrijft iemand met als kop ‘Anatomie van een kunstmatige pandemie.’ Ook wordt de PCR-test als onbetrouwbaar weggezet en de Navalny-zaak wordt gebruikt door het Westen om Rusland te bashen, wordt er gesteld. Zonder bewijslast, voegen ze daaraantoe. Dat is niet waar: er is een telefoongesprek opgedoken waarin de Russische geheime dienst achter de vergiftiging van de grootste oppositieleider van dat land zat. Een opvallende quote op pagina 17 is: `Elk persoon is doorlopend besmet en dankzij ons immuunsysteem is dat geen probleem.’

Eyeopener

In Eyeopener worden, net als de vorige twee, gewaarschuwd voor vaccins. Het is 32 pagina’s dik en heeft een christelijke signatuur, afgaande op hun uitgever: ‘De Heilbode’ en de colofon waarin vermeld staat dat de magazine de lezer ‘waarheidsgetrouwe’ informatie volgens de Bijbel en de toekomst dat ons te wachten staat biedt. De redacteur, Jaap Dieleman (66), vertelt over hoe hij is gaan geloven en doet dat uitgebreid. Vaccinaties noemt hij een ‘complot uit de hel.’ Het beleid noemt hij buitensporig en de wereld is volgens hem concluderend ‘absurd abnormaal’ geworden. De uitzondering van de regel, de griep van 2018, laat hij niet ongebruikt om dat daarmee te staven. Ook die door de Amerikaanse oud-president en kerkganger Donald Trump aanbevelen middelen komen erin voor. Dat de maatregelen genomen zijn om de zorg niet te overbelasten, is voor hem geen reden om te stellen dat de angst voor de dood de reden is van de totale angst die er heerst. ‘Gods Woord zegt ons dat de duivel de overste van deze wereld is en dat hij door angst voor de dood mensen verlamt en tot slaven maakt.’ Het narratief dat iedere coronascepticus als complotgek wordt weggezet, wordt ook door hem gedeeld. De media kan de pest krijgen en het is ‘bizar’ dat een virus met zo’n laag mortaliteitscijfer de hele wereld kan doen platleggen, staat er verder in. Naar eigen zeggen hebben ze met hulp van hun sponsoren al 5 miljoen exemplaren verspreidt, waarschijnlijk ook bij zij die een nee-nee-sticker op hun brievenbus hebben staan. De vele lofzangen voor een onbewezen, denkbeeldig opperwezen laat zien dat het vooral niet te serieus nemen is, want de letters liegen zoals een mens ademt, getuige de vele onjuistheden die in elke zin wel voorkomen. 

Kort samengevat zijn de verzetsstrijders wel erg opzichtig bezig met het verwezenlijken van hun doel, namelijk zelf hun portemonnee verrijken en in vrijheid leven, gezien de thema’s die behandeld worden vooral hun mening bevestigen. Ook de krant van Forum voor Democratie die bij bijeenkomsten van hen gedeeld worden, liegt over oversterfte, vaccinaties en meer nieuws die vóóral in hun straatje passen. De MSM is fake news, iedereen is schapen maar wij zijn de enige wakkeren die weten waar het werkelijk over gaat, zo luidt de conclusie.

De genoemde kranten zijn hier gratis online (via een PDF) te lezen:

·       De Andere Krant: COVID-1984

·       Gezond Verstand

·       Eyeopener

·       FVD-krant

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *