Corona, wat een jaar. En we zijn er bijna. Maar nog niet helemaal.

 Sinds het virus als een bom insloeg op ons leven wordt er sindsdien veel gesproken over corona; je weet wel, dat populaire biermerk dat door cynici helemaal de tering is ingeslagen. Het biermerk waar volwassen mannen op de foto mee gingen, het biermerk dat Instagram in het begin van de crisis besmeurde. En dat de grapjassen uit hun kledingkasten haalden en zodoende de tijd van hun leven hadden. Dat alles vanwege corona. Als in, het merk heet corona én het virus toevalligerwijs ook. Of nou ja; toeval? Ik denk het niet. Iets met George Soros en zo. In ieder geval waren we zoet genoeg met dit alles. Het liet ons leren dat we een samenleving zijn aldus zangeres Famke Meijer (Famke Louise, red.). Maar dat was nog lang niet alles wat we tijdens deze rare tijd meemaakten. Het was slechts het prille begin van een jaar vol rariteiten (en niet te vergeten heel veel leed).

Aangezien de link tussen het virus en Bill Gates was de computer er ook onvermijdelijk mee besmet geraakt. Ik heb er écht alles aan gedaan om dat te voorkomen. Álle maatregelen netjes opgevolgd. Virusscanners geïnstalleerd, Microsoft Defender volledig aangezet, browserextensies die mijn surfgedrag real-time controleren op malafide websites, computer ieder uur stukwassen, etc. Maar het mocht niet baten.

Gelukkig bleek een herinstallatie voldoende. Nadeel was wel dat daarmee een half miljard bestanden de plee in werden gespoeld. Het wc-papier dat ik gehamsterd had liet het toilet daardoor verstoppen, en bij overmaat tot ramp hadden de supermarkten dat niet meer in hun schappen liggen waardoor mijn achterwerk veroordeeld werd tot keukenrolpapier voor een paar weken. Heel vervelend allemaal. Maar goed. Gelukkig is de computer weer genezen. Dat is wat uiteindelijk telt.

Maurice de Hond en consorten

Overigens: die virusscanners zijn echt zo onbetrouwbaar als de PCR-test. Wat ik van horen en zeggen hebben vernomen is dat liefst 98%, ik herhaal: 98% fout-positief is, de rapporten die eruit komen. Die hele methode klopt dus niet! Belachelijk. En de mainstream media houdt zich opvallend genoeg angstvallig stil hierover. Die willen de security-lobby natuurlijk niet tegen hun krijgen. Want dan kan dat programmatje van onze (voormalig) staatsprovider in geen mogelijkheid meer aangesmeerd worden, natuurlijk. Dat moeten ze niet willen. Het virus waarmee mijn laptop besmet was geraakt had dus zomaar een simpel Trojaans paard geweest kunnen zijn. Voor niks quarantaine gehouden. Want een Trojaans paard is vergelijkbaar met een snotneus.

Halverwege de ‘intelligentie lockdown’, het woord dat door analisten uit het buitenland als arrogant binnenkwam doordat ze het verkeerd begrepen; het hield namelijk in dat als we het slim deden, we nog redelijk veel vrijheid over zouden houden, verschenen er diverse actiegroepen op het podium die ons voorzagen van pseudo-kritiek. Waaronder Viruswaanzin, later Viruswaarheid genoemd. Het toneel van die club was geregeld het Malieveld, de plek waar waterkanonnen de dag van hun leven hadden. De groep en zijn volgelingen hekelden de vermeende morele superioriteitscomplex ter linkerzijde van het politieke spectrum, dat terwijl ze zelf ook een suporiteitscomplex lijken te hebben. Wie hun beweegredenen bekritiseerd, is niet wakker, een schaap van de overheid en een wegkijker. Grappig genoeg is dat eerder het omgekeerde. Maar dat terzijde.

Tijdens corona-tijd leerde we gaandeweg ook dat je altijd moet beginnen met een disclaimer vooraf over dat je geen expert bent over het onderwerp waarover je gaat spreken. Hier een voorbeeld: ,,Ik ben geen politicoloog, maar ik denk dat de rechts-populisten als winnaar uit de bus komen.” Of: ,,Ik ben geen muziekkenner, maar die nieuwe plaat van Moderat is echt waan-zinnig! Maar nogmaals: ik ben geen muziekkenner, dus neem mijn advies met een korrel zout.” “Of ‘whatever pleases you’.” En dat morbide obesitas er voor zorgde dat je voorrang kreeg bij het vaccineren omdat zij waarschijnlijk meerdere bedden in bezet hielden (waarschijnlijk twee) en zodoende de ic’s vol lieten stromen. Dat was al met al de reden waarom we, crue gezegd, als land op slot moe(s)ten. Het hielp overigens niet: de coronakilo’s maakten ons dikker dan ooit. En dat biermerk corona resulteerde in bierbuiken waar we U tegen zeggen.

Leven is Leiden

Vanwege het gebrek aan zingeving bij velen, deelde veel mensen de boodschap dat leven lijden is. Leven is Leiden, vonden ze. Maanden later werd het Janssen-vaccin goedgekeurd, een vaccin dat maar één prik nodig heeft en op allerlei manieren bewaard kan worden. Daarnaast is er een fabriek in Leiden geopend waar ze maandelijks miljoenen vaccins produceren. Dus ja, inderdaad. Leven is Leiden.

Verkiezingen, hoezee

Ik overwoog tijdens de verkiezingen die ondanks corona in dit totalitaire regime van Mark Rutte en zijn marionetten plaatsvonden op de SGP te stemmen. Lekker conservatief, vrouwen achter het aanrecht, de positie tussen man en vrouw weer in ere hersteld. Ik verlangde daar echt naar. Net als in de vorige eeuwen: geen stemrecht voor vrouwen, uitgekomen homoseksuelen weer terug de kast in, abortus altijd strafbaar én het gezinsleven weer op nummer 1. Wie wil dat nou niet? Doe mij maar een coronabiertje.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Column

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *